Elérhetőségek

Miskolci II. Rákóczi Ferenc
Általános Iskola

 
3532 Miskolc, Zoltán u. 5.
46/532-515 46/532-516
rakoczi.alt.isk@chello.hu
e-napló

 

Győri Kapui Tagiskola
3534 Miskolc, 
Miklós utca 13.
Titkárság: 30/8411384
Tanári: 30/8411008
Igazgatói: 30/8411354

tagisk@rakoczisuli.hu
e-napló

 

Címlap

 A 2/1 osztályban a 2014/2015-ös tanévben kezdődtek meg a foglalkozások a két művész vezetésével. Óriási feladatot vállaltak magukra, mert tanulóink zömében nehéz családi háttérrel rendelkező gyerekek, akik többsége részképességi zavarokkal küzd.

Fandl Ferenc Színművész - "Fagyi bácsi" - jó hangulatú, vicces, dinamikus óráin pillanatok alatt közvetlen kapcsolatot alakított ki a gyerekekkel. Játékosan fejlesztette a kommunikációs készségüket, mozgásukat, viselkedéskultúrájukat, figyelmüket, koncentrációs képességüket. Az együtt töltött idő során fejlődött a gyerekek személyisége, érzelmeik kibontakozhattak. Könnyebbé vált számukra egymás elfogadása, az együttműködés, a konfliktusok kezelése. Az év végén tartott bemutató záró foglalkozást a szülők nagy érdeklődéssel fogadták, büszkék voltak gyerekeikre.

Képzőművészünket, Hircsu Mariannt a találkozások során nagyon érzékenyen érintette mindaz, amit megtudott, tapasztalt a gyerekek nehéz sorsáról. Végtelen szeretettel és megértéssel fordult a gyerekek felé, kedvességével, kreativitásával el tudta varázsolni őket. Új technikákat, a gyerekek számára ismeretlen eszközöket hozott magával. Ezek a foglalkozások segítették őket abban, hogy közösségként legyenek képesek együttműködni. Kisebb-nagyobb csoportban dolgozva kezelni tudják indulataikat, merjék vállalni önmagukat, fogadják el egymás ötleteit. Vizuális kultúrájuk és kifejező képességük több részterületen fejlődött, pl.: szín- és formaérzék, térlátás, térkihasználás terén. Bátrabbá vált az eszközhasználatuk, kreatívabb lett önkifejező képességük.Aulánkban állítottuk ki a tanév során készült munkánkat, melyben az iskolánk tanulóin és dolgozóin kívül bárki gyönyörködhet, aki hozzánk látogat.

Nagy várakozással tekintünk a jövő tanév elé, remélve, hogy az együttműködésünk folytatódik.

Képek hamarosan.....