Elérhetőségek

Miskolci II. Rákóczi Ferenc
Általános Iskola

 
3532 Miskolc, Zoltán u. 5.
46/532-515 46/532-516
igazgato@rakoczisuli.hu
e-napló

 

Győri Kapui Tagiskola
3534 Miskolc, 
Miklós utca 13.
Titkárság: 30/8411384
Tanári: 30/8411008
Igazgatói: 30/8411354

tagisk@rakoczisuli.hu
e-napló

 

Címlap

A Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
Házirend kiegészítés 2020/2021 COVID fertőzés miatt elrendelt megelőző intézkedések

* A szülő az épületbe nem kísérheti be gyermekét. Az iskola tanulói az intézmény épületébe csak lázmérés és kézfertőtlenítés után léphetnek be, ha tünetmentesek.
* Amennyiben reggel belépéskor, napközben tünettel rendelkező gyermekeket találunk, őket azonnal elkülönítjük, és értesítjük a szülőket, hogy jöjjenek a gyermekekért és tegyék meg a megfelelő intézkedést.
* Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
* Az osztályfőnökök részére kérjük a kedves Szülőket, hogy elérhető számot adjanak le! Az esetleges változást jelezzék feléjük!
* A beteg gyerekek, gyógyulásuk után, kizárólag orvosi igazolással léphetnek be az intézménybe!
* Amennyiben a védőtávolság nem tartható be a közösségi tereken, úgy a felső tagozatos tanulóknak az ott tartózkodás idején a szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező, az alsós diákoknak erőteljesen ajánlott.
* A tanulói mulasztások szülő által történő igazolásának szabályai a járványhelyzetnek megfelelően megváltoznak: a szülőnek továbbra is egy tanévben legfeljebb három tanítási napra van joga kikérni a gyermekét, de ez is csak előzetes kikérés alapján történhet. Tanulói hiányzás utólagos szülői igazolása nem lehetséges. Az előzetesen engedélyezett távollét alatti tanulmányi elmaradást a tanulónak pótolnia kell.
* A kézmosással, kézfertőtlenítéssel kapcsolatos kötelezettséget az aktuális helyeken ügyeletet teljesítő tanár, az osztályfőnök, a napközis nevelő, illetve a szaktanár köteles felügyelni, ellenőrizni.
* Az alsós és a felsős osztálytermekben a tanítási órák között - tekintettel arra, hogy nincs csoportváltás - fertőtlenítő takarításra nem kerül sor, csak a tanítási órák után. Az informatika szaktanteremben a tanulócsoportok váltása között megtörténik a fertőtlenítés.
* A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek (a padok, asztalok, székek, az ajtókilincsek, korlátok, villany- és egyéb kapcsolók, informatikai eszközök (billentyűzet, monitor, egér stb.), mosdók csaptelepei, WC lehúzók, stb.) valamint a padló vírusölő hatású szerrel fertőtlenítésére kerüljenek. 
* Zárt térben a kórokozók koncentrációjának csökkentése érdekében kiemelt figyelmet fordítunk a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, így a folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is.
* A helyiségek ablakát időjárás függvényében lehetőség szerint nyitva tartjuk. 
* A testnevelés órák közötti szünetekben elvégezzük az öltözők felületfertőtlenítését.
* Étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a tanulók alapos kézmosására, kézfertőtlenítésére.
* Az étkezések során a tanulócsoportok keveredését elkerüljük.
* Az ebédlőben a tanulók közti védőtávolságot lehetőség szerint az étkezés során is betartatjuk.
* A napközi, a délutáni foglalkozások az eddig megszokott rendben működnek,
* A téli időszakra tekintettel azoknak a gyerekeknek, akik külterületen laknak az oktatás ? 4-ig tart. A kérelmet az intézmény igazgatójának címezve kérjük benyújtani.
* A délutáni ügyelet 17:00 ig biztosított.

Dr. Pásztorné Bakó Márta
     intézményvezető