Elérhetőségek

Miskolci II. Rákóczi Ferenc
Általános Iskola

 
3532 Miskolc, Zoltán u. 5.
46/532-515 46/532-516
rakoczi.alt.isk@chello.hu
e-napló

 

Győri Kapui Tagiskola
3534 Miskolc, 
Miklós utca 13.
Titkárság: 30/8411384
Tanári: 30/8411008
Igazgatói: 30/8411354

tagisk@rakoczisuli.hu
e-napló

 

Címlap

 A II. Rákóczi Ferenc Általános és Magyar - Német Két Tanítási Nyelvű Iskola és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásával és anyagi hozzájárulásával iskolánk tanulói jutalomkiránduláson vettek részt a „Harsányi Szabadidő- és kalandparkban”.

 

Kaland Harsányban

 

2011. október 20-án már javában benne jártunk az őszben. A fák színes koronái, a változékony időjárás is erre utalt. Ezen a csütörtöki reggelen kirándultunk a harsányi Szabadidő- és kalandparkba. 43 tanuló érdemelte ki ezt az utat jó tanulmányi eredménye és magatartása miatt. 

Mikor útnak indultunk csepergett az eső és hideg volt odakint. A „fázós” idő ellenére izgatottan és jókedvűen szálltunk fel a buszra, ahol jól belakmároztunk.

Fél tízkor megérkeztünk. Csodálatos természeti környezet fogadott bennünket! A Bükk hegység lábánál terül el a kalandpark, hatalmas csónakázó tóval, lovaglási és lovas kocsikázási lehetőséggel. A fák lombkoronái közt épült meg a kötélpályás extrémpark, amely felejthetetlen élményt nyújtott mindazoknak, akik összeszedték minden bátorságukat és több méter magasságban kötélhídon, lépkedtek és siklottak. Csak ámultunk és bámultunk, amikor Zsuzsa nénit és Szilvi nénit is ott láttunk a bátrak között. 

Három kedves és türelmes bácsi segített – testi épségünk megóvása érdekében – a biztonsági felszerelést ránk adni és a megfelelő utasításokat adtak a karabinerek használatára.

Az izgalom, a veszélyes helyzetek összekovácsolták a tanárokat és diákokat. Nagyon sokat segítettünk egymásnak, és akkorákat kacagtunk, hogy aznap délelőtt az erdő lakóit mi ébresztettük. Igazi csapatmunkában dolgoztunk. A kitartásunkat, erőnlétünket nagyon jól kamatoztattuk! Már akinek volt! Mert akinek nem, az visszafordult és feladta. Nem úgy, mint ÉN! A siklást élveztem a legjobban, hiszen a száguldás a mindenem! 

Természetesen a lovaglást sem hagytam ki, a trambulinon pedig jó nagyokat ugráltam, szaltóztam társaimmal. 

Fantasztikus nap volt! Jó tudni, hogy ebben a suliban jutalmazzák kemény munkánkat, a tanulást és jó magaviseletünket!

 

Simon Sára (6.b.)

Képes összefoglaló itt!